اگر قصد انجام ایمپلنت دندان را دارید، باید بدانید که ایمپلنت دندان نوعی جدیدی از انواع درمان های دندانپزشکی است. برای بدست آوردن آخرین قیمت های انواع ایمپلنت دندان کافیست اطلاعات خود را در فرم تماس درج کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند یا با شماره تلفن های درج شده تماس حاصل فرمایید.
در درمان بوسیله ایمپلنت دندان، ایمپلنت جایگزین ریشه دندان شما خواهد شد و با دندان های طبیعی سازگاری دارد و مشکلی ایجاد نمی کند. ایمپلنت ها پایه ای محکم برای دندان های ثابت و یا قابل جا به جا شدن را ایجاد می نمایند.
جنس ایمپلنت ها از تیتانیوم خالص است و این عنصر با بدن انسان ها سازگاری دارد و عوارض را برایشان ایجاد نخواهد کرد. شکل ایمپلنت به صورت میله های باریکی است که در استخوان فک وجود دارد.
می توانیم بگوییم که امروزه در حال حاضر درمان به وسیله ایمپلنت دندان از بهترین جایگزین های برای دندان هایی است که آسیب دیده است.
علم دندانپزشکی همانند دیگر علوم در هر دوره پیشرفت می کند و هر ساله آموزش هایی در رابطه با نگهداری و مراقبت از بهداشت دهان و دندان به افراد آموزش داده می شود.
با این وجود هستند افرادی را که دچار ناراحتی های دندانی می شوند و مشکلاتی برایشان به وجود می آید. این مشکلات عمدتاً از پوسیدگی دندان ها نشأت میگیرد و همین باعث آسیب های گسترده تری به دندان های شما خواهد شد.
تا قبل از این تنها راه های درمانی افراد استفاده از پروتزهای دندانی بود اما با گذشت زمان ایمپلنت دندان جایگزین مناسبی برای این روش از درمان شد.
حال باید دانست ایمپلنت به چه صورت هایی انجام می شود و مناسب چه کسانی است؟
ایمپلنت دندان به دو روش زیر توسط دندانپزشک شما و با توجه به شرایطی که دارید انجام می گیرد:
- اندوستیال (endosteal)
- سابپریوستیال (subperiosteal)
ایمپلنت اندوستیال به نوعی گفته می شود که در درون استخوان قرار می گیرد و در مقابل سابپریوستیال نوع دیگر روش ایمپلنت است که روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار می گیرد که در حال حاضر از این نوع به ندرت استفاده می شود چون در مدت طولانی نتایج ضعیفی را به همراه داشته است و از نظر استحکام مناسب نیست.
اما به طور کل باید دید که ایمپلنت دندان به چه کسانی پیشنهاد می دهند؟
ایمپلنت مناسب چه کسانی است؟
شاید برای شما سوال باشد که ایمپلنت دندان مناسب چه افرادی است؟ باید جواب داد این نوع از درمان برای افرادی که مشغول شیمی درمانی هستند توصیه نمی شود چون نتیجه خوبی ندارد.
علاوه بر این ایمپلنت بر روی بیمارانی که پوکی استخوان دارند نیز ماندگاری ندارد. برای اینکه کار انجام شود سلامت دهان و لثه ها مهم می باشد و هرچقدر استقامت آن ها بالاتر باشد بهتراست.
در موارد زیادی که بیمار سیگاری است، این درمان صورت نمی گیرد چرا که استعمال دخانیات بر ایمپلنت شما تأثیر نامطلوبی خواهد گذاشت.
اگر بخواهید که تمام دندانها را به روش کاشت دندان جایگزین کنید، در فک بالا به شش تا هشت و در فک پایین به چهار تا شش ایمپلنت نیاز دارید.
رعایت کردن بهداشت عمومی دهان و دندان در بالا بردن عمر ایمپلنت تاثیر دارد. ایمپلنتها به شما لبخندی زیبا هدیه می کنند.
مراحل مراقبت و انجام ایمپلنت دندان
قبل از انجام ایمپلنت دندان ها باید هرگونه ایرادات بررسی شود و اگر پوسیدگی وجود داشت آن را برطرف کرد. در انجام ایمپلنت دندان حتما بصورت جراحی انجام می شود و آن همان قسمتی است که ایمپلنت را در استخوان می گذارند و در چند ماه بعد از جراحی پین تیتانیومی با استخوان فک یکی می شود.
با گذشت زمان و مطمئن شدن دندانپزشک از ادغام استخوان و ایمپلنت می تواند پروتز دندان را بر روی ایمپلنت ها نصب نماید.
اما قبل از اقدامی حتما مطمئن شوید که انجام این کار برای شما مناسب است و نتیجه خوبی حاصل می شود.
جراحی ایمپلنت دندان
برای جراحی و گذاشتن ایمپلنت دندان، از دندانپزشک خود بخواهید که تمام مراحل انجام کار را برای شما توضیح دهید و با آگاهی کامل برای جراحی خودتان را آماده نمایید.
اگر پرونده پزشکی خاصی دارید حتما آن را با دندانپزشک خود مطرح نمایید تا نسبت به سلامتی شما مطمئن باشند و بعد از آن با توجه به شرایط این نوع از جراحی را برای شما انجام بدهند.
قبل از جراحی نیاز است دهان و لثه های شما کاملا معاینه شود و سالم باشند. چون نباید در محلی که قرار است ایمپلنت قرار گیرد عفونت داشته باشد.
از قسمت هایی که قرار است جراحی روش صورت بگیرد باید اسکن گرفته شود و آن هم توسط دندانپزشک بررسی شود.این اسکن معمولا به همراه یک ریپورت و CD تهیه میشود.
دندانپزشک شما به وسیله این اسکن ارتفاع و ضخامت استخوان و موارد مهم همچون محل عبور اعصاب مهم، سینوس ها را بررسی میکند و بهترین سایز و محل قرار گرفتن ایمپلنت ها را برای دندان شما مشخص می کند.
مدت زمانی که این عمل طول می کشد بستگی به این دارد که چه تعداد باید ایمپلنت شود و هر چه تعداد بالاتر رود زمان انجام آن بیشتر طول می کشد.
در این نوع جراحی از بی حسی استفاده می کنند و شما در مدت انجام کار می توانید بیدار باشید. اما در برخی موارد برای کسانی که اضطراب دارند از آرامشبخش استفاده می کنند تا از ترس و استرس آنها کاسته شود.
بعد از اینکه لثه بی حس شد، دندانپزشک شما برشی در لثه می زند و یک سوراخ در استخوان فکتان ایجاد می کند و این محلی برای جایگذاری ایمپلنت می باشد.
در شرایطی میتوان دمدان آسیب دیده را کشید و ایمپلنت را جایگذاری کرد و این کار در یک جلسه انجام داد که به این کار ایمپلنت فوری نیز میگویند و همیشه از این روش استفاده نمی شود و با صلاح دندانپزشک انجام می پذیرد.
در برخی مواردم ایمپلنت را چندین ماه (فک بالا ٣-۶ ماه و فک پایین ٢-۴ ماه) بعد از کشیدن دندان قرار میدهد تا استخوان فک زمان کافی برای ترمیم خود داشته باشد به این روش ایمپلنت تأخیری گفته می شود.
در بعضی از جراحی ها احتیاج است ایمپلنت دندان تحت بیهوشی انجام گیرد که این نوع از جراحی در مراکز خاصی انجام می شوند و تجهیزات آن مراکز خاص تر است و شما را بیهوش می کنند و طول عمل برای شما شبیه به خواب خواهد گذشت.
روش ایمپلنت دندان فوری و تاخیری را میتوان در طی یک یا دو مرحله انجام داد.
در روشی که بصورت یک مرحله ای است میله و اتصال هایی که بین پروتز و ایمپلنت متصل می شوند همزمان قرار داده می شوند و بعد از پایان جراحی اثرات آن در دهان قابل مشاهده است.
در روش دو مرحله ای در ابتدای کتر میله را در زیر لثه قرارمی دهند و قابل دیدن نیست و بعد حدود دو یا سه ماه صبر میکنیم تا لثه و استخوان کامل بهبود یابد. بعد از گذشت این زمان جراحی دوم صورت می گیرد که راحتر از مرحله اول است و در آن اتصالات را به آن وصل می کنند.
در هر دو شیوه بعد از گذشت دو تا چهار ماه از جراحی اولیه پروتز نهایی آماده و تحویل بیمار خواهد شد. در طول این زمان امکان ساخت و استفاده از انواع پروتز موقت، ثابت یا متحرک با توجه به شرایطی که دارید وجود دارد. که استفاده از آن میتواند باعث شود در این دوران مشکلاتی همانند جویدن غذا و زیبایی که در اثر از دست رفتن دندان ایجاد شده را تا حدودی بهبود بخشد.
مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت دندان
- بعد از اینکه شما ایمپلنت را انجام دادید، احتیاج به مراقبت و استراحت دارید تا اثر بی حسی که به شما زده شده نیز از بین برود. در این میان ممکن است احتاج به مسکن هم داشته باشد که حتما با تجویز دندانپزشک خود استفاده نمایید
- بعد جراحی اغلب افراد می توانند به خانه بروند اما اگر بیهوشی کامل بودید حتما باید یک نفر را عنوان همراه با خود بیاورید تا بعد جراحی برای برگشت به منزل راحت باشید.
- استراحت بعد از انجام ایمپلنت بسیار مهم است و حتما باید این موقعیت را برای خود به وجود آورید به دور از انجام هرکاری استراحت لازم را انجام دهید تا بهبودی حاصل شود.
- در این دوران از غذاهایی که نرم هستند استفاده کنید و تا قبل از نرفتن اثر بی حسی موادغذایی یا نوشیدنی داغ استفاده نکنید.
- دهان و دندان خود را نیز همیشه تمیز نگه دارید و از نخ دندان و مسواک استفاده نمایید.
آیا ایمپلنت دندان عوارض دارد؟
همانطور که می دانید هرگونه جراحی در هر زمینه ها ممکن است عوارضی را داشته باشد و شما قبل از انجام می توانید از دندانپزشک خود بپرسید و اطلاعات لازم را بدست آورید.
این عوارض ممکن است خفیف و موقتی باشد و یک دوره کوتاه با آن درگیر باشید. از این موارد می توانید تورم در اطراف آن اشاره کرد و اگر خیلی قابل تحمل نبود می توانید از مسکن هایی که توسط دندانپزشک تجویز می شود استفاده کنید.
از دیگر عوارض خونریزی زیاد و حساسیت به بیحسی یا بیهوشی باشد.
احتمال احساس درد شدید در این نواحی نیز وجود دارد. عکس های رادیوگرافی و سی تی اسکن میتواند به متخصص معالج شما کمک کند که جایگاه رشته های عصبی در استخوان فک را دیده و خطرات احتمالی را به حداقل برساند.
این ها شاید مواردی باشد که به آن دچار شوید. در ادامه به مزایا آن نیز می پردازیم.
مزایای ایمپلنت دندان
اگر از مزایای ایمپلنت دندان ها بخواهیم برای شما بازگو کنیم موارد زیر در الویت قرار دارند:
۱. یکی از مزایای ایمپلنت ظاهر بسیار زیبا و طبیعی آنها می باشد. چرا که بسیار به دندان های طبیعی شما شبیه هستند و ماندگاری زیادی دارند.
۲.ایمپلنت به بهبود نوع صحبت کردن بیمار نیز تأثیرگذار است. دهان های نا فرم و لق از کیفیت خوب صحبت کردن می کاهد بنابراین با انجام این کار می توانید این موضوع را بهبود بخشید و با اعتماد به نفس بیشتری در جمع ها به صحبت بپردازید.
۳. به علت ثابت بودن ایمپلنت در دندان آن را همچون عضو ثابت بدن خود می توانید بدانید و اذیتی برای شما نخواهد داشت.
4. با انجام ایمپلنت دندان دیگر نیاز به استفاده از دندان دیگر نخواهید داشت و همین نیاز شما را بر طرف می کند و به نوعی پشتیبان دندان های دیگر است.
5. با مراقبت می توانید سالیان طولانی از آن استفاده نمایید و برای شما ماندگار خواهد بود.
6. ایمپلنت پایه های محکمی دارد و استحکام آن بسیار بالا است.
هزینه ایمپلنت دندان چگونه است؟
مقدار هزینه لازم برای ایمپلنت دندان را فقط بعد از معاینه توسط دندانپزشک خود می توانید بدست آورید و به همین دلیل اول از هر چیزی نمیتوان قیمت را پرسید. برای پاسخ به این سوال لازم است که دندانپزشک وضعیت دندان بیمار را بررسی نماید و بعد از آن بسته به نوع ایمپلنت و مواد مورد استفاده هزینه را به شما بگویند. زیرا این مقدار متغیر است و مقداری ثابت نمی باشد.
اما قیمت بستگی به عوامل بسیاری دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کیفیت، مقدار و محل استخوان
- تعداد دندان های جایگزین شده
- نوع پروتز
- نوع مناسب ایمپلنت برای بیمار
این ها مواردی هستند که بر قیمت انجام ایمپلنت دندان تأثیر می گذارد.